Palásti napok 2016

2016.10.21 17:55

Palásti napok Sportnap

A Palásti Napok rendezvénysorozatból természetesen nem hiányozhat  és egy kis testmozgás. A keddi délutánunk aktív eltöltésére egy sor- és váltóversenyt állítottunk össze melyben a gyerekek játékos gyakorlatok során versenyeztek egymással. A feladatok változatossága, érdekessége garancia volt a jó hangulatra. A kitűzött cél az volt, hogy mindenki mozogjon, jól érezze magát az eseményen és kedvet kapjon a testmozgáshoz. A páros versenyszámokban tapasztaltuk, hogy mennyire együttműködően tudnak együtt dolgozni a siker reményében.

A versenyt követően diákjaink a népi játékokkal tovább fejleszthették ügyességüket és játéktudásukat.

Ez a sportdélután ismét megerősítette azt a véleményünket, hogy a sportnak a testi és lelki frisseség megőrzésén túl közösségfejlesztő ereje is van.

Palásti László emléktábla koszorúzása

Hagyományosan minden évben október harmadik hetében tartjuk a Palásti Napokat. Ennek keretén belül emlékezünk meg iskolánk alapítójáról és névadójáról, Palásti Lászlóról, s koszorúzzuk meg az emléktábláját az iskola falán. Az idén október 19-én, szerdán került sor erre a jeles alkalomra.

Palásti László a község jegyzőjeként felismerte, hogy szükség van a szervezett oktatásra, így a helybéli gyerekeknek iskolát alapított, melynek ő maga volt az első tanítója is. Tiszteletére viseli ma is intézményünk az ő nevét. Négy tanulónk előadásában rövid megemlékező műsort hallhattunk, majd megkoszorúztuk az iskolánk falán látható emléktáblát. Köszönjük a részvételt a nyílt nap alkalmából itt tartózkodó szülőknek is.

CSIBEAVATÓ

 

A Palásti-hét keretén belül - október 19-én - iskolánkban nagyszabású eseményre került sor, a Csibeavatóra. Ezen a napon az elsősök „teljes jogú polgárai” lettek iskolánknak. Előadták a Csibetáncot, majd bátorságpróbára került sor, amelyet sikeresen teljesítettek. A feladatok között szerepelt várépítés poharakból, elrejtett betűk keresése és szóvá alakítása, székfoglaló játék és puzzle kirakása. A „csibefogadalomban” mindenki megígérte, hogy segíteni fogják egymást és szót fogadnak osztályfőnöküknek.

Minden kis elsősnek gratulálunk, kívánjuk, hogy érezzék magukat jól közösségünkben!