BIZTONSÁGOS ISKOLA PROGRAM

 

„ÉPEN, ELEVENEN”

Iskolánkban a Biztonságos Iskola Program működik. 2017-ben iskolánk két pedagógusa rész vett a Budapesten megszervezett Biztonságos Iskola Program Tanár-továbbképző Szakmai Napon.

Magyarországon a legtöbb 7-14 éves korú gyermek olyan balestben veszti életét, amely a megfelelő felkészítéssel megelőzhető lett volna. Ezért dolgozta ki az Erőforrás Alapítvány United Way Magyarország a BiztiBusz programot, amelynek célja csökkenteni a véletlen balesetek miatt bekövetkező gyermekkori balesetek számát. Ez a program innovatív, fenntartható, proaktív szemléletű, ahol a gyermekek saját élményeik, tapasztalataik alapján „tanulnak”. A módszertan interaktív, és nem azt mutatja be, hogy mit „ne tegyenek”, hanem azt, hogy biztonságosan viselkedni nem megerőltető dolog. A program fókuszában az otthonokban és az intézményekben történő, ugyanakkor elkerülhető balesetek kerültek.

 
 

2019. március

Mit tegyünk, ha a barátunk leesett a fáról? Kinek szóljunk, ha megégettük magunkat? Mit kell mondani, ha hívtuk a mentőket? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a Bajnokok Ligája és Kalandjáték közben, amiket a Biztonságos Iskola Program keretében rendeztünk meg a 3-4. és a 7-8. osztály tanulóival.
 
 
 
 

Iskolánkban 2017 óta működik a „Biztonságos iskoláért”- röviden „ BiztiBusz ”- program. Idén novemberben rendeztük meg a második foglalkozást a 4-5. évfolyamnak. A gyerekek játékos kalandok és próbák segítségével ismerkedtek a vészhelyzetek elkerülésével. Nagyon izgalmasan és vidáman telt el ez a 90 perc.

    


                                                                                                                                                                                                            Mátyás Katalin és Kozma Béla 
szervezők