Bethlen Művészeti Fesztivál

Különdíj: Jármi Fruzsina 2.o. Magyari Zoltán 8.o

Ajándék a részvételért: László Máté 7.o. Lencsés Zsolt 6.o. Bunkóczi Milán 4.o. Mátyók Péter 4.o. Jenei Henrietta 4.o. Olman - Nor Rahman Alif 3.o.

Gratulálunk a munkájukhoz!


"Pindúr-Panduúr Ki-Mit-Tud" országos vetélkedő

2016. május 28-án gyönyörű napsütéses reggelre virradtunk.

Vidám kis csapatunk (Kozma Viktória, Magyari Petra, Mester Mária, Vakály Mira, Auxi Dorina, Auxi Kornél, Barócsi Gábor, Fehér Vanda), korán reggel indult Budapestre a MINI-KRESZ „Pindúr-Pandúr Ki-Mit-Tud” országos vetélkedőjére.

Tóth Pál rendőr őrnagy úr segítségével készültünk fel a megmérettetésre. A versenyt megelőzően közlekedési szabályokkal, kerékpáros akadálypályán végrehajtott feladatokkal fejlesztettük a gyerekek közlekedési ismereteiket.

A verseny két helyszínen zajlott. Az első helyszínen elméleti tudásukról adtak számot tanulóink, míg a második helyszínen ügyességüket mutatták be kerékpáron.

A gyerekek remekül szerepeltek, de idén voltak nálunk precízebb csapatok is. Ennek ellenére csüggedni nincs okunk, hiszen értékes ajándékcsomagot kaptunk. Bízunk benne, hogy jövőre a kerékpárt is elhozzuk.

 

"12 csúcsú kocka" matematika verseny

2016. május 26-án (csütörtök) mit ketten Tóth Ádám és Pető Roland a 12 csúcsú kocka matematika verseny országos döntőjén vettünk részt Erika tanár nénivel.

Már az utazás is nagyon izgalmas volt, hisz Intercityvel és Metróval is közlekedtünk. A versenyen hat szöveges feladatot kellet megoldanunk két teljes óra alatt. Ez egy kicsit nehéz volt, de mi legjobb tudásunk szerint igyekeztünk megoldani. Reméljük jó eredmény értünk el. Utána finom ebéddel láttak bennünket vendégül. Majd különböző logikai játékokat (bűvös gömb, kirakók) próbálhattunk ki. Végül fagyival és pizzával ért véget ez a tartalmas nap és estére értünk haza. Nagyon jól éreztük magunkat. Jó volt egy olyan versenyre menni ahová tényleg csak a legjobban jutnak be.

Köszönjük felkészítő tanárunknak Tamás Péternének, hogy felkészített és szorított nekünk.

Tóth Ádám és Pető Roland

 

BPG Olimpia

A Bornemisza Péter Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola adott otthont a Hit Gyülekezete iskolái között megrendezett atlétikai versenynek. Iskolánkat 6 tanuló képviselte a budapesti versenyen. A versenyszámok között szerepelt kislabdadobás, távolugrás, 100 m síkfutás, váltófutás valamint mezei futás is. Tóth Ádám hetedik osztályos tanulónk mezei futásban az I. helyen végzett, valamint kislabdadobásban a III. lett.

Csapatunk tagjai: Tóth Ádám, Mester Csaba, Málik József, Czire Richárd, Pető Roland, Hedermann Dávid.

Gratulálunk!

 

XX. Tokaj kupa

A XX. Tokaj kupa, VI. nemzetközi sakktornáján természetesen iskolánk kis csapata is jelen volt. A játékosoknak 7 forduló állt rendelkezésükre, hogy tudásuk legjavát nyújtsák. A játszmák közötti pihenőidő sem telt el haszontalanul, hiszen teremfoci szórakoztatta a szépszámú közönséget. Iskolánk volt tanulója Bulyáki Debóra korcsoportjában a 3. helyezett lett. Gratulálunk!

Diákolimpia: sakkverseny

A Csuha Antal Baptista Általános Iskola adott otthont a megyei Diákolimpia, egyéni sakkversenynek. Iskolánkat a következő tanulók képviselték: Kozma Szabolcs, Juhász Barna, Bunkóczi Barbara, Mester Csaba, Lucza Martin, Bulyáki Ádám. Lucza Martin korosztályában a 2. helyezést érte el. Gratulálunk!

Teremfoci: Levelek

A Baktalórántházi Tankerület által, Leveleken megrendezett II. korcsoportos teremlabdarúgó tornán 5 csapat mérkőzött meg egymással a végső siker reményében. Iskolánk tanulói – Juhász Barna, Pál Zsolt, Bakk Levente, Kozma Szabolcs, Szabó Ferenc, Bulyáki Ádám – szoros küzdelemben a 2. helyezést érték el. Gratulálunk csapatunk teljesítményéhez.

Általános iskolások úszóversenye

A nyíregyházi Júlia gyógyfürdő adott otthont az általános iskolás gyerekek úszóversenyének. Iskolánkból két tanuló – Bicskei Viktória és Tar Szabina – indult a versenyen. Tar Szabina 2. helyezést ért el mellúszásban, Bicskei Viktória pedig harmadikként ért a célba gyorsúszásban. Büszkék vagyunk diákjaink teljesítményére.

 

Mikulás kupa "Sakkverseny"

A mikulás kupa sakkversenynek ebben az évben az Inczédy György Szakközépiskola és Szakiskola adott otthont. Iskolánkból 11 tanuló nevezett a rangos versenyre, melyen közel 300 játékos mérte össze sakktudását. A játékosoknak minden korosztályban 7 fordulón keresztül kellett minél jobb eredményt elérnie. A díjazottak között volt Bulyáki Debóra, iskolánk korábbi diákja. A közelgő mikulásnapra való tekintettel minden gyerek ajándékban részesült.  

 

A nyíregyházi Brekk Fitneszben jártak tanulóink

A tanulásban akadályozott tanulók nevelését, oktatását ellátó iskolák tanulóinak a Nyíregyházi Brekk Fitneszterem 3 alkalommal edzéslehetőséget biztosított. Iskolánkból 11 tanuló ismerkedhetett meg és próbálhatta ki a különböző kondicionáló eszközöket. A lányoknak külön öröm volt, hogy aerobik mozgásokkal színesítették a programot. A fiúk kedvence a futópad kipróbálása volt.

 

Lányfoci

A Baktalórántházi Tankerület által megrendezett teremlabdarúgó tornán iskolánk leánycsapata 3. helyezést ért el. Gratulálunk a lányoknak.

 

Baktalórántházai nyílt nap és verseny

2015. december 08-án iskolánk tanulói a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakközépiskola és Kollégium által szervezett nyíltnapon és versenyeken vettek részt. 12 fő az iskolabusszal érkezett Baktalórántházára.

A megnyitó, köszöntő után, az iskola bemutatkozó műsorát tekinthették meg a gyerekek (néptánc, önvédelmi bemutató). Majd egy körutat tettek ahol a szaktantermekben, műhelyekben ismerkedtek az itt folyó munkával. Hat tanuló ezután a gimnáziumban bekapcsolódhatott egy testnevelés órába, ahol alaki gyakorlatokat végeztek, jól érezték magukat.

Háromfős csapatunk az iskola által meghirdetett V. Összetett Honvédelmi Versenyen mérte össze gyorsaságát és sportteljesítményét (akadályfutás, lövés, fegyvertárazás) a tankerületből érkező csapatokkal. I. helyezést értek el, így kupával, éremmel, ajándékokkal, oklevéllel tértek haza boldogan.

Másik csapatunk tagjai a III. Komplex Természettudományos Versenyen mérte össze tudását matematikai, fizikai, földrajzi, biológiai, kémiai ismereteikből. Iskolánkba az előkelő 2. helyezéssel, oklevéllel, ajándékkal térhettek haza.

A versenyzőket finom ebéddel is vendégül látták a szervezők, amiért mindannyian nagyon hálásak voltunk. Nagyon jól érezték magukat a gyerekek sok-sok élménnyel gazdagodtak. Volt egy kísérő (segítő) szülőnk is, az ő aktív részvételét is köszönjük.

 

V. Összetett Honvédelmi Versenyen

III. Komplex Természettudományos Versenyen

Eredmény: 1. helyezés

Eredmény: 2. helyezés

Tóth Ádám

Lucza Martin László

Hederman Dávid

Páll Dániel

Pető Roland

Czire Richárd

 

Tamás Péterné

 

Házi szavalóverseny

Iskolánk 2015.október 19-én, hétfőn házi szavalóversenyt szervezett. A mintegy 48 versenyző és a hozzátartozók megtöltötték a Művelődési Házat. Nagy örömet jelentett, hogy ennyi fiatal szereti a verseket. Köszönjük a felkészítő tanárok lelkiismeretes munkáját és a szülők támogató hozzáállását!

Eredmények:

 

1-2.osztály                                                         

I. Magyari Petra 1.o.                                             

II. Auxi Kornél 2.o.                                             

III. Vakály Mira 1.o.                                             

3-4.osztály                                                           

I. Mató Alexandra 3.o.                                         

II. Magyari Dorina 3.o.                                        

III. Nagy Balázs 4.o.          

5-6.osztály

I. Mester Klaudia 5.o.

II. Vakály Vanessza 6.o.

III. Takács Bettina  6.o.


7-8.osztály

I. Ignéczi Barbara 7.o

II. László Elizabet 8.o.

III. Milák Tünde  7.o.  

          

GRATULÁLUNK A DÍJAZOTTAKNAK!

 

"TANAK" Megyei Atlétikai Bajnokság

A tanulásban akadályozott tanulók (TANAK) megyei atlétikai bajnokságán az őszi fordulóban Milák Eszter és Szűcs Vivien képviselte iskolánkat. Tanulóink a következő versenyszámokban értek el helyezést:

Milák Eszter: 100 m-es síkfutás III. helyezet, távolugrás III. helyezet, kislabdahajítás I. helyezet.

Szűcs Vivien: 100 m-es síkfutás III. helyezet, távolugrás III. helyezet.

Gratulálunk tanulóink elért eredményeihez és további jó felkészülést kívánunk a tavaszi fordulóra.

 

Fogyatékkal élők megyei sporttalálkozója

Iskolánk két tanulója, Milák Eszter és Szűcs Vivien részt vett a "Fogyatékkal élők megyei sporttalálkozóján" a Nyíregyházi NYVSC Sportpályán. A versenyzőknek különböző atlétikai versenyszámokban kellett tudásuk legjavát megmutatni. Milák Eszter a kislabdadobásban első helyezést, 60 m-es síkfutásban 3. helyezést ért el. Szűcs Vivien a célbadobó versenyben az első helyezést érte el. Gratulálunk, és további sok sikert kívánunk.

Atlétikai sportvetélkedő

A nyíregyházi Rotary Club első alkalommal rendezte meg a hátrányos helyzetű gyerekek atléktikai sportvetélkedőjét a városi stadion műfüves pályáján. Iskolánkból 10 diák vett részt e nemes eseményen, és a versenyző csapatok közül a tanulóink az első helyen végeztek.

Gratulálunk!

Csapattagok: Dancs Enikő, Klapka Anett, Klapka Vivien, Milák Eszter, Vakály Vanessza, Bicskei Viktória, Takács Bettina, Pető Roland, Szűcs Vivien, László Elizabet

 

III. Magyar Sakkvilág Kupa

Szeptember 11-én és 12-én iskolánk két tanulója Bulyáki Ádám 5. o. és Lucza Martin 7. o. és két volt tanulója, Hajdú László és Lucza Máté részt vett a III. Magyar Sakkvilág Kupán, ami Ászáron került megrendezésre.

A verseny főszervezője volt többek között Németh Zoltán a a Magyar Sakkvilág folyóirat főszerkesztője. Tanulóink eredményesen szerepeltek és élvezték a szervezők által biztosított programokat, többek között a Schnell gyorsasági sakkversenyt, a foci meccset és a wellnes szolgáltatásokat. Köszönjük Magy község és a Palásti László Általános Iskola és Óvoda támogatását. 

Mátyás Katalin

kísérőtanár

 

MINI-KRESZ ,,PINDÚR-PANDÚR KI MIT TUD"

2015. május 29-én iskolánk már harmadik alkalommal vett részt a MINI-KRESZ ,,PINDÚR-PANDÚR KI MIT TUD" országos vetélkedőjén. A versenyt, mint minden évben lázas készülődés előzte meg.

A nyolc fős csapat tagjai: Auxi Dorina, Auxi Kornél, Barócsi János Gábor, Fehér Vanda Petra, Pásztor Balázs, Lencsés Zsolt, Tóth Tamás István és Szabó Ferenc.

Korán reggel izgatottan indult a megmérettetésre a kis csapat. Először az elméleti tudásukról adtak számot. A kérdéseket jól megválaszolva maximális pontszámot kaptak. Gyors és határozott válaszaikat a rendőr bácsi szóbeli dicsérettel jutalmazta.


A finom tízórai elfogyasztása után a gyakorlati pálya következett. Először gyalogosan tették meg a vizsga útvonalat, felmérve a bóják közötti távolságot, a fordulásra kijelölt helyet. Ezután biciklire pattanva már csak az időt kellett legyőzniük.

A versenyzések alatt bohóc szórakoztatta a gyerekeket. A szervezők mindent megtettek azért, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, egész nap hatalmas ugráló vár állt rendelkezésükre és önfeledten szórakozhattak.

Ebéd után következett az ünnepélyes eredményhirdetés, ahol minden csapat értékes ajándékcsomagot vehetett át. Sajnáltuk, hogy idén nem tudtuk biciklivel gazdagítani iskolánkat, de majd jövőre törekedni fogunk a még jobb eredményre.

A haza vezető úton kitérőt tettünk a Mcdonald's-ba, ahol kellemesen meguzsonnáztunk és fagyiztunk.

Szeretnénk köszönetet mondani a Nyíregyházi Rendőrkapitányságnak, hogy idén is biztosította számunkra a versenyre való utazást és Tóth Pál rendőr őrnagy úrnak, valamint a Baktalórántházi Rendőrőrs munkatársainak a versenyre való felkészítést.

 

IV. ORSZÁGOS SZÉPÍRÓ VERSENY DÖNTŐ - BUDAPEST

„Napjainkban amikor a kommunikáció leginkább telefonon, sms-ben, e-mailben vagy „chaten” történik, megnő a jelentősége, hogy a kézírás és ezen belül a szép kézírás fontosságát hangsúlyozzuk.”- kezdte megnyitó beszédét Sipos Imre az EMMI köznevelésért felelős helyettes államtitkára. Ez a megnyitó beszéd Budapesten hangzott el, a IV. Országos Szépíró Versenyen, ahová iskolánk nyolcadik osztályos tanulója Bulyáki Debóra a megyei verseny II. helyezettjeként jutott be. A versenyt 2015. április 18.-án a csepeli Nagy Imre Általános Művelődési Központban rendezték meg. Közel 300 versenyző és 200 kísérő volt jelen.

A megnyitó beszédek után – beszédet mondott többek között Sipos Imre helyettes államtitkár, Szekeres Pál esélyegyenlőségi miniszteri megbízott és felolvasták dr. Navracsics Tibor oktatásügyért felelős EU biztos levelét – elkezdődött a verseny.

Amíg a zsűri értékelte a gyerekek munkáit, elfogyasztottuk a finom ebédet, amit a csepeli Önkormányzat biztosított számunkra. A várakozás ideje könnyen telt, mert különféle műhely-foglakozásokat szerveztek a gyerekeknek. Volt zsonglőrlabda készítő műhely, logikai és táblás játékok műhelye, nyelvi játékok műhelye, origami és gyöngykép műhely, természeti képeket és tavaszi képeket készítő műhely és nem utolsó sorban táncház.

Az eredményhirdetést színvonalas gála előzte meg. A díjakat Kulcsár Edina, Magyarország Szépe adta át. A zsűri tagjai voltak Gyulai Líviusz Kossuth díjas grafikusművész, Nemzet Művésze, Szent-Ivány Kinga táncművész, Csőregh Éva festőművész, Gyukics Gábor költő, műfordító, Erdei Éva képzőművész, Haba Anikó kutató informatikus, Szécsi Ilona foto művész, Molnár-Madarász Melinda divattervező, Kirják Miklós festőművész, Novotta Gabriella versenyszervező, Babusa János szobrászművész, Kőrösi Papp Kálmán festőművész, Gaál Ildikó író, rendező, Bihari Viktória író, költő, blogger, Buzogány Dezső kalligrafikus, Kohári Krisztina, textilművész, Torontál Katalin restaurátor, Győrffy Sándor festőművész.

Rengeteg élménnyel és tapasztalattal tértünk haza.

Mátyás Katalin

felkészítő tanár

 

 

Hangos olvasás verseny

2015. március 18-án  Leveleken, a Gárdonyi Géza Általános Iskolában hangos olvasás versenyt rendeztek, ahol iskolánkat Bakk Levente és Mester Klaudia képviselte. Tanulóink szépen helyt álltak, emléklappal büszkélkedve tértek haza.

 

Sakkverseny

 2015.március 7-én szombaton  Nyíregyházán a Civil Házban megrendezett  megyei sakkverseny második fordulóján vett részt iskolánk néhány tanulója. A versenyen a játékosoknak  csapatban  5 forduló alatt kellett tudásuk legjavát megmutatni.

Iskolánkat a következő tanulók képviselték:

 • Bulyáki Ádám
 • Bulyáki Debóra
 • Hajdu László
 • Lucza Máté
 • Lucza Martin

Diákjaink 3. helyezést értek el.

Tábladíjas 3. helyezett lett: Bulyáki Debóra és Bulyáki Ádám

 

Idén is részt vettünk a Bethlen Kupán , mely március 11-én került megrendezésre Nyíregyházán a Bethlen Gimnáziumban. Több mint 200 versenyző  mérte  össze tudását. Iskolánk  11  tanulója  tapasztalhatta meg e nemes versengés izgalmait.

Iskolánkat a következő tanulók képviselték:

 • Bulyáki Ádám
 • Bulyáki Debóra
 • Hajdu László
 • Lucza Máté
 • Lucza Martin
 • Czire Richárd
 • Vakály Dominik
 • Bakk Levente
 • Fullajtár Ádám
 • Fullajtár Ákos
 • Pál  Zsolt

7 fordulón  keresztül  kitartóan küzdöttek diákjaink .  Csapatunkból legeredményesebb sakkozó  Hajdu László 8. osztályos tanuló lett,  ő 4 fordulót nyert meg , de sajnos ez még nem volt elegendő dobogós  helyre . Így  is büszkék vagyunk rá.

  A hat órán át tartó versenyen valamennyi versenyző finom uzsonnát fogyaszthatott el,  valamint   egy sakkfigurás kulcstartót  kapott ajándékba a szervezők  jóvoltából.

Reméljük jövőre is megrendezésre kerül ez   a nagyszabású bajnokság.

 

 

 

Március 24-én további sakkversenyre került  sor.  Sakkosaink második alkalommal képviselték iskolánkat a Móra kupán.

 Iskolánkat a következő tanulók képviselték:

 • Bulyáki Ádám
 • Bulyáki Debóra
 • Hajdu László
 • Bunkóczi  Jázmin Barbara

A versen y 5 fordulóból állt. A csapattagok pontszámai összeadódtak , é s így alakult ki a végeredmény . Összesen  11  csapat versengett. Sakkosaink  ismét  dobogós  helyet értek el . Először megelőzve A Bethlen Iskola csapatát 3. helyezettként  fejeztük be  a versenyt.

  Egyéni  3. helyezést  értek el:Bulyáki Ádám és Bulyáki Debóra

 

Vendéglátóink egész délután figyelmükkel, vendégszeretetükkel  és finom uzsonnával kényeztettek  bennünket.

 Büszkén és sikerélményekkel gazdagon  tértünk haza.

 

XII. BETHLEN KUPA

 Meghívásos Teremlabdarúgó Torna

A Bethlen Gábor Iskola és Óvoda Nyíregyháza, és a, Bethlen Gábor Oktatási Alapítvány által megrendezett, XII. Bethlen labdarúgó tornán iskolánk diákjai is  a nevezett csapatok között szerepelt. Az ünnepélyes megnyitót követően a párhuzamosan mindkét korcsoport mérkőzései következtek.

Az alsó tagozatos tanulóink névsora: Juhász Barna, Pál Zsolt Kevin, Milák Eszter, Bulyáki Ádám, Szabó Ferenc, Bakk Levente.

Felső tagozatos tanulóink névsora: Tóth Ádám, Málik József, Lucza Martin, Mester Csaba, Balogh Miklós, Pető Roland, Hedermann Dávid, Hajdu László.

Nagyszerűen megrendezett és kiváló körülmények között lezajló tornán az alsó és felső tagozatos tanulóink egyaránt 4. helyezést értek el.

Alsó tagozatban Juhász Barna, felső tagozatban Tóth Ádám érdemelte ki a csapatunk legjobb játékosa címet.

BÜSZKÉK LEHETÜNK CSAPATUNK MINDEN EGYES TAGJÁRA. SZÉP VOLT GYEREKEK!

 

 

 

 

 

 

 

Megyei Szépíró verseny

2015.március 19.-én iskolánk két tanulója Bulyáki Debóra  és Nagy Balázs Megyei Szépíró Versenyen vett részt Nyírlugos városában. A szépen felújított iskolában körülbelül 60 versenyző gyűlt össze a megye számos pontjából. A versenyfeladatokat korcsoportonként oldották meg a gyerekek. Amíg a zsűri a megoldásokat értékelte, addig kis csapatunkkal sétát tettünk a szomszédos tónál és hattyúkat etettünk.

Nagy örömünkre  Bulyáki Debóra 2.helyezést ért el korcsoportjában és továbbjutott az országos versenyre, amely Budapesten kerül megrendezésre.

Gratulálunk az elért eredményhez és sok sikert kívánunk az országos versenyhez!

 

Zrínyi Ilona matematika verseny

2015. február 20-án (pénteken) Vásárosnaményban a Zrínyi Ilona matematika versenyen vett részt iskolánk 18 tanulója (2. osztálytól, 8.osztályig), ahol a megyéból közel 2000 fő versenyzett. Tanulóink derekasan helyt álltak. Emléklappal és élmenyekkel gazdagodva tértek haza.

 

Helyesírási verseny

 Iskolánk két tanulója, Bakk Levente (3. osztály) és Mester Klaudia (4. osztály) február 18-án tankerületi helyesíró versenyen vettek részt Nyírjákón. Sajnos dobogóra nem sikerült állniuk, de nagyon szépen szerepeltek, nem csüggedtek el, hanem jövőre még nagyobb lelkesedéssel ragadnak tollat.

Sakkversenyen a magyi gyerekek

 2015. február 14-én szombaton a Csuha Antal Baptista Általános Iskola által megrendezett sakkversenyen vett részt iskolánk néhány tanulója. A versenyen a játékosoknak 5 forduló alatt kellett tudásuk legjavát megmutatni. Az ünnepélyes megnyitó után a sakkverseny lebonyolítása korosztályok szerint történt. Egy- egy forduló után 10-15 perc állt rendelkezésre, hogy a versenyző felkészüljön a következő megmérettetésre.

Iskolánkat a következő tanulók képviselték:

 • Bulyáki Ádám
 • Bulyáki Debóra
 • Hajdu László
 • Dancs Enikő
 • Lucza Máté
 • Lucza Martin

A legelső játszmában máris megmérkőzött egymással Hajdu Laci és Lucza Máté. Izgalmas és szoros játszmából Hajdu László került ki győztesen. Sikeresen vette az első akadályt Bulyáki Ádám is, aki végül 2,5 fordulót nyert.  Büszkék lehetünk Dancs Enikő teljesítményére is, aki 2játszmát sikeresen teljesített. Lucza Martin is 2 győzelemmel büszkélkedhet. A diákjaink közül Hajdu László lett a legeredményesebb ugyanis 3 fordulót nyert, és ez a teljesítménye korosztályában a harmadik helyhez volt elegendő. 

Büszkék lehetünk a diákjainkra!!!

 

 

 

12 csúcsú kocka házi Matematika verseny

Eredményeink:     

    7. osztály:

                        1. helyezet: Pető Roland

                        2. helyezet: Bacskai Tamás

                        3. helyezet: Füzesi Cintia

    8. osztály:

                        1. helyezet: Erdősi Flóra, Barócsi Bettina

                        2. helyezet: Vakály Dominik

                        3. helyezet: Nagy Andrea

Tovább jutott az országos döntőbe: Erdősi Flóra, Barócsi Bettina

 

Magyar versenyek

Iskolánk tanulói ebben a tanévben is részt vettek a Baktalórántházi Tankerület által szervezett magyar nyelvvel és irodalommal kapcsolatos versenyeken.

2014 decemberében rendezték meg Rohodon a helyesírási versenyt, ahol iskolánkat három tanuló képviselte:

 • Vakály Vanessza 5. osztály
 • Dancs Eugénia 6. osztály
 • Barócsi Bettina 8. osztály,

 

Vakály Vanessza 3. helyezést ért el.

2015. január 26-án versmondó versenyen jártunk Baktalórántházán, ahol szintén eredményesen szerepeltek a gyerekek.

- Lencsés Zsolt az 1-2. osztályos

- Mester Klaudia a 3-4. osztályos

- Dancs Eugénia az 5-6. osztályos

- Tar Viktória a 7-8. osztályos korcsoportot képviselte.

 

Dancs Eugénia 3. helyezést ért el.

2015. január 28-án Nyírkércsen rendezték meg a Kazinczy Ferenc nevéhez fűződő Szép magyar beszéd versenyt, amelyen iskolánkat  két gyerek képviselte:

- Dancs Enikő 6. osztályos

- Barócsi Bettina 8. osztályos tanuló mérte össze tudását a többiekével.

A gyerekek egy kellemes délután eltöltése után emléklappal és értékes tapasztalatokkal tértek haza.

GRATULÁLUNK MINDEN VERSENYZŐNKNEK!

 

Eredményeink

" A tanulásban akadályozott tanulók nevelését, oktatását ellátó iskolák tanulóinak 2014 évi MEGYEI Diákolimpiai Bajnoksága " 2014. október 07.

Eredmények:
                        Távolugrás
                                                1. helyezet:  László Gábor
                                                3. helyezet:  Szűcs Vivien
            
                        Kislabdahajítás:
                                                1. helyezet: László Gábor
                                                3. helyezet: Szűcs Vivien
                    
                        400 m futás:
                                                1. helyezet: Szűcs Vivien
 
 
     
 

 

" Napkori DSB őszi egyéni atlétikai Bajnoksága!" 2014. október 07.

Eredmények: 
                        Távolugrás: 
                                            1. helyezet: László Elizabet
                                            2. helyezet: Biró Dániel
                                            4. helyezet: Bicskei Viktória
                        600 m futás:
                                            4. helyezet: Ignéczi Barbara
 
A versenyen részt vettek:
                                        Vakály Vanessza
                                        Balogh Miklós
                                        Tóth Ádám
                                        Sebők Adrián
                                        Pető Roland

A tanulók felkészítő tanára: Steklerné Váraczki Éva
                                         Kozma Béla

 

Országos kompetenciamérés

IntezmenyiOsszefoglalo_2013-as.pdf

 

 

Versenyek

 

MINI-KRESZ „Pindúr-Pandúr Ki-Mit-Tud”

2013. május 24-én iskolánk 8 tanulójával részt vettünk a MINI-KRESZ „Pindúr-Pandúr Ki-Mit-Tud” országos vetélkedőjén, Budapesten.

   A verseny célja, a balesetmentes közlekedésre való nevelés.

Csapatunk 4 tagja elméleti tudását mutatta be, 4 tagja pedig gyakorlatban versenyzett. Mindannyian ügyesen szerepeltek, így maximális pontszámot értek. el. Az eredményhirdetés nagy izgalommal járt, mert több ügyes csapat volt még rajtuk kívül. Majd elérkezett a várva várt pillanat, amikor tanulóinkat hívták a színpadra. Nagyon sok értékes és hasznos ajándékot nyertek, köztük egy kerékpárt is.

A versenyzőket és kísérőiket napközben finom ellátással várták a szervezők, a verseny értékelése alatt, pedig műsort és ugráló-házat biztosítottak a gyerekek számára.

   Tanulóink nagyon jól érezték magukat, ezért idén ismét szeretnénk részt venni ezen a vetélkedőn. 

 

 

Re-cikli járműépítő pályázat

Guruló jármű építésére fel! szólt a pályázat,

melyet a Baktalórántházi kistérség írt ki.

Hulladék felhasználásával kellett guruló járműveket építenünk.

Iskolánk több csapattal is indult,

melyek közül a 4. osztályosok első helyezést értek el. 

 

Csapattagok: Tar Szabina, Bicskei Viktória, Biró Dániel,

Vakály Vanessza, Juhász Marianna

 

 

12 csúcsú kocka

A fenntartó által meghírdetett matematika házi versenyen iskolánk 7. - 8. osztályos tanulói vettek részt.

Eredmányek: 7. osztály 1. helyezett: Erdősi Flóra                8. osztály 1. helyezett: Molnár Szandra

                                    2. helyezett: Barócsi Bettina                           2. helyezett: Papp Barbara

                                    3. helyezett: Vakály Dominik                           3. helyezett: Fazekas Stella

Nyerj egy osztálykirándulást!

A versenyen a felsőtagozatos osztályok vettek rész egy hat fordulós
megmérettetésen, ahol a Siroki várról, környékéről, a campingről kellett 
természettudományi kérdésekre válaszolni.
Tanulságos és hasznos volt a verseny, hiszen sok mindent megtudtunk a várról és környékéről.
Nyerni sajnos nem tudtunk, de egy 20%-os kedvezményre jogosító lehetőséget kaptunk, 
melyet kirándulás esetén tudunk igénybe venni a szállás és programok díjából. 
 

Kezedben a jövő! 

 
Természeti és környezetismereti vetélkedőn is részt vesz egy csapatunk (8. osztályos tanulók). 
Már túl vagyunk a második fordulón. Itt természeti értékekkel, növényekkel, állatokkal, tájakkal 
kapcsolatos kérdések, fejtörők vannak.
Ezzel is bővül ismeretanyagunk, szórakoztató és hasznos is egyben. 
Reméljük jó helyezést érünk majd el. 
 

Klímaőrjárat...

 
Természettudományi versenyre nevezett iskolánk. 
Ennek a z izgalamas vetélkedőnek a során oknyomozó ripoerterként, tudósítóként és 
kommunikációs szakemberként is kipróbálhatják magukat a gyerekek, miközben a főbb 
környezeti problémákat is megismerhetik. 
A verseny még nem zárult le, izgalommal várjuk a következő kihívást.
 

K&H 

Iskolánk 5. osztályos tanulókból álló csapata a K&H Vigyázz, Kész, Pénz pénzügyi 
vetélkedő középdöntőjébe idén is bejutott, több mint ezer csapat közül. 
Ők már tavaly eljutottak a verseny országos fordulójába, ahol a második helyezést érték el.
 
A csapat tagjai:  Dancs Eugénia
                         Ignéczi Barbara
                         Páll Dániel
                         Stelin László
                         Tóth Ádám