bozsik kelet.jpg (582,7 kB)

 
 

 

Diákjaink Budapesten a Magyar-Svéd barátságos mérkőzésen

Budapesten a magyiak!

2016. november 15. kedden került megrendezésre Magyar Labdarúgó Válogatott idei utolsó hazai felkészülési mérkőzése, (Magyarország – Svédország), melynek megtekintésére a ZICCER SE sportegyesület pályázati lehetőséget kapott. A pályázati kérelmünk nyertes lett, így 11 játékosunknak (Biró Zsanett, Pető Nikoletta, Mátyók Eszter, Pál Zsolt, Bulyáki Ádám, Magyari Zoltán, Lucza Martin, Balogh Miklós, Biró Dániel, Mester Csaba, Mátyók Péter) és saját részünkre névre szóló tiszteletjegyet biztosított a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Az utazást egy délután alatt kellett megszervezni, ami igen nagy feladatnak tűnt. Munkánkat most is a legnagyobb odaadással, szeretettel segítette Pappné Turik Tímea igazgatónő és Czirják István polgármester úr. Így közösen összefogva lehetővé vált az utazás. Az utazás lebonyolításában segítséget kaptunk Kozma Béla testnevelő tanár úrtól és Sitku György úrtól.

A gyerekek és a szülők is nagyon nagy örömmel fogadták ezt a rendkívüli lehetőséget és természetesen minden gyerek, eljöhetett. A hosszú és fárasztó út nagyon jó hangulatban telt. A jegyek átvétele után elfoglalhattuk helyeinket és rövid időn belül elkezdődött a mérkőzés. A meccs kezdetekor a magasba emelték a gyerekek a Magyar Nemzeti Lobogót és Magy Község zászlaját. A legkisebbtől a legnagyobbik mindenki a csapattal énekelte a magyar Himnuszt.

Ezen a mérkőzésen búcsúzott a válogatottól Király Gábor, Juhász Roland, Hajnal Tamás és Vanczák Vilmos, ezért még emlékezetesebb volt ez a játék. Ott lehettünk személyesen, amikor 4 rendkívüli válogatott játékos lette a „labdát”.

A hazafelé tartó úton lehetőségünk volt megállni a gyerekekkel egy McDonald’s étteremben, ahol megvacsorázhattunk. Ennek a vacsorának anyagi vonzatát az iskola állta. Sok gyereknek ez is hatalmas élmény volt, hiszen először jártak ilyen helyen.

Fantasztikus élményekkel és egy fárasztó nap után elmondhatjuk megérte ismét munkát, energiát nem kímélve belefektetni ebbe az utazásba. Boldogság, öröm és tisztelet, amit visszaadtak e gyerekek mosolyai.

Köszönettel tartozunk Pappné Turik Tímea igazgatónőnek, Czirják István polgármesternek és a ZICCER SE sportegyesülettel együttműködő szülőknek.

 

Tomkó Ádám és Matyi Tímea

BOZSIK program

BOZSIK program a Palástiban

Tomkó Ádám elnök, Matyi Tímea alelnök vezetésével megalakult a ZICCER SE sportegyesület Magyon. 

 

A kezdetektől napjainkig

A nyári szünetben felkerestük Pappné Turik Tímea igazgatónőt azzal az ötlettel, hogy szeretnénk a magyi iskola és óvoda növendékeit nevezni a Bozsik Intézményi Programba. Az intézmény fenntartója a Hit Gyülekezete, a vezetők, dolgozók és a gyerekek egyaránt nagy szeretettel és lelkesedéssel fogadták kezdeményezésünket! Így szeptember utolsó hetében megkezdtük a futballedzéseket.

 

0-IV. korcsoportig 9 csapattal tudtunk nevezni és a nyírbátori fesztiválokon elindulni. Nagy segítséget és szakmai tudást kaptunk Lőrincz Sándor területi vezető kollegánktól, aki rendszeresen nyomon követi és figyeli a magyi gyerekek játékát és teljesítményeit. Minden héten hétfőtől csütörtökig délutánonként tartjuk edzéseinket, ahol igyekszünk a legjobb felkészülést biztosítani játékosainknak.

 

A kitartó és szorgalmas edzéseknek köszönhetik a gyerekek, hogy 2016.10.14.-én a III. korcsoportos fiúk (Fullajtár Ádám, Fullajtár Ákos, Magyari Zoltán (kapus), Pál Zsolt, Szabó Ferenc, Bulyáki Ádám, László Máté (kapus), Bakk Levente) második helyezést értek el.

A lányok (Biró Zsanett, Pál Vanessza (kapus), Pál Dzsenifer, Pető Alexandra, Pető Nikoletta, Bicskei Anikó, Bicskei Edina) pedig csoportelsők lettek!

 

Hihetetlen élményben volt részük a sportolóknak és nekünk edzőknek is! Elsősorban nem a győzelmet tartottuk fontosnak, hanem azt, hogy az edzésekre járó gyerekeket csapattokká tudtuk kovácsolni. Nem egyéni játékot láthattunk tőlük! Igazi csapatmunkát!

 

2016.10.21.-én ugyanitt a IV. korcsoportos fiúk (Balogh Miklós, Biró Dániel, Czire Richárd (kapus), Lucza Martin, Málik József, Mester Csaba) és lányok mérettethették meg magukat. Mind a két csapat veretlenül játszotta végig a mérkőzéseket.  (Bicskei Viktória, Dancs Eugénia (kapus), Juhász Marianna, Milák Eszter, Takács Bettina, Tar Szabina, Bacskai Réka, Mátyók Eszter (vendégjátékos). Fantasztikus volt látni azt a hajtást és játékörömöt, amit nyújtottak nekünk és a nézőknek a fiatalok.

 

Edzéseinkre aktívan összesen 81 óvodás és iskolás gyerek jár, akikkel a tanév végéig még 2 téli, 1 tavaszi és egy záró fesztiválra kell felkészülni. A gyerekek kitartó és szorgalmas munkájával hisszük, hogy minden meccsről eredményesen, élményekkel tele fogunk haza jönni.

 

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az intézmény fenntartójának és vezetőinek, a szülőknek és gyermekeknek és nem utolsó sorban Magy község polgármesterének Czirják Istvánnak, hogy segítik a gyerekek munkáját! Köszönjük szépen!

 

 

Tomkó Ádám és Matyi Tímea

A képek a Bozsik Képgalériában megtalálható