Fogadj örökbe egy ovit! program

Bár a Mikulás már elvégezte idei munkáját, de a Fogadj örökbe egy ovit! - program keretén belül óvodánkba a mai napon egy nagy csomag érkezett. 

Dr. Markó Zsófia Mosonmagyaróváron élő édesanya önzetlenségének köszönhetően a magyi gyerekek játékokat, könyveket, kifestőket, zeneszőnyeget és sok-sok édességet kaptak. 

A gyerekek örömmel vették birtokba a játékokat, csodálkozó arcuk, mosolyuk örömükről árulkodott.

Köszönjük!

Támogatónk életére, családjára Isten gazdag áldását kívánjuk!

A magyi ovisok és az óvoda dolgozói

 
 
 

Fogadj örökbe egy ovit! program

Fogadj örökbe egy ovit! – mozgalom keretén belül óvodánkba érkezett az Otthon Centrum Solutions Kft. lelkes csapata Budapestről. Vincze Edit ügyvezető asszony képviselte a 15 főből álló önzetlen társaságot, akik fontosnak tartják a hátrányos helyzetű településen élő, óvodás korú gyermekek megsegítését.

Autójuk minden jóval megrakottan érkezett. Dobozok, táskák egész sora várt a kíváncsi gyerekseregre. Társasjátékok, babák, kisautók, fejbábok, jelmezek, babaház berendezései, könyvek, zenei cd-k, kifestők, kültéri játékok, kreatív kézműves foglalkozáshoz szükséges rajzeszközök, édességek, játszószőnyegek, tisztálkodási szerek és még sok más hasznos dolog sorakozott a dobozokban.

Kis műsorral köszöntöttük a vendégeket, ami téli ünnepek hangulatát idézte meg.

 

Az ajándékozás az adakozó számára is öröm! - ez látszott a budapesti vendégek arcán.

Köszönjük a támogatást, munkájukra Isten gazdag áldását kívánjuk!

A Palásti Óvoda dolgozói

és boldog gyermekei

 
 

MIKULÁS AZ ÓVODÁBAN

Péntek reggel iskolánkba és óvodánkba Magy Község Önkormányzata és Magy Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata támogatásával megérkezett a Télapó. A gyerekek műsorral, versekkel, dalokkal kedveskedtek a messziről érkezett ősz szakállú, piros köpenyes régi ismerősnek. Köszönjük a gyerekek nevében a sok finomsággal megrakott csomagokat!

 

Rendőrmikulás az Óvodában

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának Mikulása és egyenruhás segítői látogattak el Óvodásainkhoz Mikulás reggelén. A gyerekek szaloncukrot, mikulás csokit kaptak a kedves és vidám Télapótól. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrs munkatársainak köszönjük, hogy gondoskodtak a Mikulás szállításáról. 

További információ:

 www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/aktualis/ovodakban-is-jart-a-rendormikulas?fbclid=IwAR33ApYwVmk0QQWWiF0aS_UOZr4ik2x0Y_PxP0tjd3w6JsrBYaKwEBwzSl0

 

„Ovi-Zsaru program” az óvodában

Óvodánk részt vesz az Ovi-Zsaru programban, melynek célja, hogy olyan életszerű – veszélyforrást tartalmazó – helyzeteket dolgozzon fel, amely otthon és közvetlen környezetükben érheti a gyermekeket.

Célja a megelőzés, mely a mesevilág szereplőivel és játékos mozgással hatékony formában juttatja a gyermekeket olyan információ birtokába, melynek segítségével fel tud ismerni, el tud kerülni és reagálni tud a vészhelyzetekre.

A szülők tájékoztatása után egy ráhangoló beszélgetéssel készítettük fel a gyermekeket a programba való bekapcsolódásra. Első alkalommal egy hozzáértő szakember (rendőr) tartotta a foglalkozást.

Az elsődleges feladata az volt, hogy a csoporttal baráti kapcsolatot alakítson ki, ezért minden gyermeknek egyenként mutatkozott be. A továbbiakban játékosan ismertette a közlekedés szabályait, a közlekedési táblákat, felpróbálhatták a rendőrsapkát, kezükbe vehették a gumibotot. A programhoz tartozó eszköztár kesztyűbábjait is a rendőr bácsi mutatta be a gyermekeknek, melyek segítségünkre szolgálnak majd a későbbi foglalkozásokon. Minden gyermek tenyérnyomatát rögzítette, megengedte, hogy beülhessenek a rendőrautóba, majd búcsúzásként villogó fényekkel, szirénázva távozott óvodákból. A program első foglalkozása a gyermekekben maradandó élményt hagyott.

„Ültess fát” – mozgalom

November első hetében a „100 fa 100 óvodának a 100 éves Bálint gazdától” program keretén belül csoportunk az 50. almafát ültethette el az óvoda udvarán. A faültetést megelőzte Kalap Jakab zenés bábelőadása, a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodva hasznos tanulságokat közvetített a kicsik számára. A történetben megfogalmazódott, hogy a kis fának a továbbiakban is védelemre gondoskodásra van szüksége, ami ezentúl a csoport kiemelt feladata lesz. Az előadók ajándékkal (könyv, CD) kedveskedtek a csoportnak, s megelőlegeztek számukra egy oklevelet a továbbiakban végzett felelősségteljes munkájukért.

Tekintse meg összefoglaló videónkat az alábbi linken:

www.youtube.com/watch?v=uBy2n159iPA

 

 

Mikulás az Óvodában

Idén is ellátogatott óvodánkba a Mikulás, az óvodások műsorral kedveskedtek neki. Köszönjük a Télapó támogatójának, a magyi Roma Kisebbségi Önkormányzatnak a sok finomsággal megrakott csomagokat.

 

Tekintse meg képeinket az iskola facebook oldalán:

www.facebook.com/pg/palasti.iskola/photos/?tab=album&album_id=2332674760107705

 

 

Óvodai Ballagás

2018. június 1-én búcsúztak a nagycsoportos gyerekek az Óvodából. A gyerekek színes műsorral készültek, hogy mindazt, amit eddig az óvodában megtanultak, elsajátítottak bemutathassák szüleiknek, rokonaiknak. Ez a ballagás nemcsak a gyerekek számára volt különleges, hanem óvodapedagógusuk számára is. Az ovisok meglepetés videóval, és virágokkal búcsúztatták Erzsike óvó nénit, aki sokéves munkáját fejezi be ebben az évben.

Tekintse meg képeinket az iskola facebook oldalán:

www.facebook.com/pg/palasti.iskola/photos/?tab=album&album_id=1980489945326190

 

 

Családi nap az Óvodában

Tekintse meg képeinket az iskola facebook oldalán:

www.facebook.com/pg/palasti.iskola/photos/?tab=album&album_id=1956509567724228

 

 

Anyák napja az Óvodában

2018. május 4-én ünnepelték az óvodásaink a számunkra oly kedves anyukákat és nagymamákat. Az ünnepség délután egy órától kezdődött a Művelődési házban. A gyerekek versekkel, táncokkal, dalokkal, történetekkel fejezték ki milyen fontos számukra az anyai szeretet. A műsor jó hangulatban, meghitten zárult az ajándékok átadásával.

Tekintse meg képeinket az iskola facebook oldalán:

www.facebook.com/pg/palasti.iskola/photos/?tab=album&album_id=1945972285444623