Gyermekfesztivál Baktalórántháza

2014.05.27 14:25

Lehet jobb a gyermekeknek a Baktalórántházi Kistérségben Program!

 

Május 24-én negyedik alkalommal került megrendezésre ez a program a baktalórántházi Sport- és Szabadidő Központban. A kistérség 14 iskolájából érkeztek tanulók a rendezvényre, a mi iskolánkból 15-en vehettünk részt.

A program Nagy Lajos, Baktalórántháza polgármester megnyitó beszédével vette kezdetét.

Délelőtt a Móricz Zsigmond Színház színészeinek közreműködésével a „Tessék engem megmenteni!” című előadást nézhettük meg.

Ebéd után a Folk and Break táncegyüttes, valamint a Gyümölcslányok előadása mellett a Gyep iroda játékos feladatain, kézműves foglalkozásain, airsoft bemutatón, a Re-cikli műhely játékos ügyességi feladatain: kerékpáros ügyességi versenyen, kerekes székes ügyességi versenyen vehettünk részt, aktív részvételünkért tombolát kaptunk.

A tombolasorsoláson közel ötven ajándék kisorsolására került sor. A gyerekeket kísérő tanároknak ajándékkal köszönte meg a Gyep iroda a szombati munkájukat.

 

Iskolánk tanulói így élték meg ezt a napot:

 

„Nagy izgalommal vártuk már a napot, amikor elmehettünk a Gyermekfesztiválra. Lázasan készültünk a Re-cikli színészei pályázatra egy saját magunk által írt és megrendezett színdarabbal. Ekkor még nem tudtuk, hogy nem akad vetélytársunk. 

Végre eljött a szombati nap, amikor elindultunk, hogy megküzdjünk az első helyért. Az ünnepélyes megnyitó után kezdetét vette a Móricz Zsigmond Színház előadása. A színdarab nagyon érdekes és izgalmas volt. Ezután rengeteg helyszínen kezdetét vette a tombolagyűjtés. A színes feladatok közben nagyon jól éreztük magunkat. Eljött a pillanat, amit úgy vártunk: a fellépés. Amint felléptünk a színpadra hevesebben kezdett verni a szívünk. Szerencsére nagyon jól sikerült és ekkor derült ki számunkra, hogy csak mi jöttünk el a jelentkezők közül, ebből kifolyólag elsők lettünk. Nagyon boldogok voltunk. Nyereményünk egy finom csoki torta volt, és egyenként egy-egy fitt labdát is kaptunk ajándékba. Fellépés után újra kezdetét vette a tombolagyűjtés. Majd következett a kedvencünk a Folk and break táncegyüttes műsora. Ezek után már csak egy dolog maradt hátra, a tombolasorsolás. Sok szép ajándékot nyertünk, majd a nap végén fáradtan, de élményekkel tele mentünk haza.”

 

( Ignéczi Barbara, Bacskai Réka, Dancs Enikő 5. osztályos tanulók írása.)