Holokauszt megemlékezés 2017

2017.04.13 11:53

A HOLOKAUSZT ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJA

2017

Megemlékezésünk mottója:

 „A remény olyan, mint a béke. Ez nem Isten ajándéka. Ez egy olyan ajándék, amit csak mi adhatunk egymásnak.” (Elie Wiesel)

 

A Holokauszt 73. évfordulójának megemlékezésén felidéztük a múltat és emlékeztünk az áldozatokra. 

Először Dancs Eugénia 8. osztályos tanuló előadásában a szörnyű eseményekhez kapcsolódó Mocsárdal című verset hallgathattuk meg, majd az emberi történelem legnagyobb drámáját, a történelmi eseményeket Kozma Béla történelem tanár úr elevenítette fel.

A holokauszttal kapcsolatosan mindig felmerül a felelősség kérdése. A megtörténtekért, nem tehető felelőssé egyetlen olyan generáció sem, amely a tragédia után született, de a megismétlődés elkerüléséért tenni azonban mindnyájunk felelőssége.

Úgy fogalmazott Elie Wiesel magyar származású Nobel-békedíjas zsidó író, hogy a múlt a közömbösség veszélyére tanít, úgy vélekedett: “a világ nem tanult a leckéből”.

Vendégünk volt Bökönyi Péter úr, a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium művészeti szakkörének vezetője, aki nagyon fontosnak tartja a felnövekvő generáció egyre jobban elferdülő értékrendjének megelőzését, és szemléletformálását. Tanítványai segítségével interaktív előadását nagy figyelemmel hallgathatták diákjaink! Köszönettel tartozunk műsorukért.