"Klímaőrjárat" környezetvédelmi verseny

2014.06.10 11:05

Klímaőrjárat elnevezésű országos vetélkedőn indult 3 fős csapatunk (Fazekas Stella, Papp Barbara, Molnár Szandra).

Ez a vetélkedő nagy megmérettetés volt számunkra, hisz hónapokkal ezelőtt elkezdődött és három fordulóból állt. Sok-sok feladatot oldottunk meg a fordulók során. Gyakorlati és elméleti tudásunkról tettünk tanúbizonyságot a környezetvédelemről, a környezettudatos magatartásunkról és a szelektív hulladékgyűjtésről. Így nagyon megörültünk, amikor megtudtuk, hogy az észak-alföldi régióban indult 90 csapat közül bejutottunk a legjobb 8 közé.

A döntőt 2014.06.02-án Sóstón í Futorobi játszóházban rendezték meg. Gondolkodtató, játékos feladatokat kellett teljesítenünk kétszer 45 percben. Nem csak az eszünket, hanem a testünket is megmozgattuk a döntő során, hisz ez egy játszóház volt számtalan érdekes csúszdával, mászókával.

Nagyon jól éreztük magunkat. A verseny közben vendégül láttak egy nagy bográcsban főzött paprikás krumplira is ami nagyon ízletes volt.

A harmadik 45 percben, otthon elkészített tablóval, előadással készültünk.

Izgalmas volt a döntő végül 4. helyezést értünk el, így rengeteg ajándékkal (póló, társasjáték, memóriajáték, nagyító, könyv, belépő a fővárosi állatkertbe) tértünk haza, aminek nagyon örültünk.