Óvodaválasztás előtt...

2014.03.28 14:12

Kedves Olvasó!

Talán gyermeke óvodaválasztása előtt nézegeti honlapunkat és keres gyermekének megfelelő óvodát.

Jó helyen jár! Ez a tájékoztató rólunk, Önnek szól!

Szeretjük óvodánkat, amelyben dolgozunk. Sokat teszünk azért, hogy a hozzánk járó gyermekeknek és leendő óvodásainknak is boldog gyermekkora legyen. Törekszünk rá, hogy a családok partnerei legyünk a gyermekek nevelésében ezért fontos számunkra, hogy értékeiket, szokásaikat megismerjük. Előfordulhat, hogy egyes szülői elvárásoknak nem tudunk megfelelni, ha ez nevelési elveinkkel ellenkezik! Kérjük, olvassák el bemutatkozónkat. Reményeink szerint ez kellő ismeretet ad rólunk, mely elősegíti döntésüket. Nevelési programunkban fogalmaztuk meg nevelési elveinket és értékrendszerünket.

Beiratkozás előtt kéjük éljenek a játszó délelőttök látogatásának lehetőségével, melyeken napi nevelési gyakorlatunkba is betekintést nyerhetnek.

A mi óvodásaink szeretnek itt az óvodában lenni. Szokás-, szabályrendszerünkben a gyermekek biztonsággal eligazodnak, ez határozottá, kiegyensúlyozottá teszi őket. Mindig a gyermekek érdekét tartjuk szem előtt. A mai kor elvárásainak megfelelő ismeret, élmény, tapasztalat szerzésre törekszünk, hogy a tőlünk kikerült gyermekek megállják a helyüket az iskola elvárásaival szemben .

Csoportjaink szervezése: Két csoportos óvodánkba 19-20 gyerek jár. A csoportok kialakításánál az életkorban közelállók kerülnek.

Beszoktatási lehetőség: Biztosítjuk az újonnan érkezett gyerekek számára a fokozatos beszoktatás lehetőségét. Szívesen látjuk a családtagokat a beszoktatás idején, örömmel vesszük együttműködésüket saját gyermekük érdekében.

Érkezés/elvitel időpontja: Az óvodába érkezés időpontját nem írjuk elő, de 8:45-ig jó, ha beérnek a csoportba, hogy gyermeknek az óvodában legyen módja a tízóraiját elfogyasztani.

Délelőtt sokfajta, a gyermek számára izgalmas, érdekes, változatos tevékenységet szervezünk, mely a gyermek egyenletes fejlődését szolgálja. A gyermek elvitelét ebéd után, vagy ébredés után tehetik meg! A gyermek számára legfontosabb a családdal töltött idő, ezért 6-8 óránál hosszabb időt nem ajánlatos az óvodában tölteni.

A törvény szerint 2014 szeptemberétől, minden 3 éves korú gyermeknek óvodába kell járnia.

Szeretettel várjuk gyermekét óvodánkba!