Tanévnyitó ünnepség

2014.09.05 11:52

Tanévnyitó ünnepség a Palástiban

 

Szeptember 1-jén, ahogy szerte az országban, a mi iskolánkban is megkezdődött a 2014/2015-ös tanév. A nagyszabású tanévnyitó ünnepségünket számos szülő és meghívott vendég tisztelte meg jelenlétével. A hagyományos tanévnyitó műsort a gyerekek, mintegy keretbe foglalva, egy kis kulturális előadással egészítették ki. Nyitó számként a tanulók néptánctudásukkal kápráztatták el a jelenlévőket, zárásként pedig egy zenés, táncos előadás keretében, mozaikszerűen összerakott képek segítségével mutatták be iskolai életünk azon területeit, amelyekre büszkék vagyunk: a szépen felújított iskolaépület, az intenzív sportélet, a színjátszás, a sakkoktatás, valamint az évről évre nálunk megrendezett tankerületi népdaléneklési verseny.

A két műsorszám között nyárbúcsúztató és iskolakezdésre biztató verseket hallhattunk, megtekinthettük a leendő első osztályosok bemutatkozó műsorát, akik egy kis ajándékot is kaptak a tanévkezdéshez. Ezt iskolánk legidősebb tanulói, a nyolcadikosok adták át nekik.

Ezt követően intézményünk vezetője, Pappné Turik Tímea igazgatónő osztotta meg velünk tanévnyitó gondolatait, s néhány biztató szó után hivatalosan is megnyitotta a tanévet.

A Szózat meghallgatása után ünnepségünk rendhagyó módon csak a külső helyszínen ért véget. Ezután az események az iskola épületén belül folytatódtak.

Miután az osztályok az osztályfőnökük vezetésével bevonultak a tantermekbe.  A Palásti László Közalapítvány jóvoltából minden gyereket egy kis meglepetés várt, minden tanuló kapott egy füzetcsomagot. A Hit Gyülekezet Szeretetszolgálata az első osztályosok örömteli tanévkezdését egy taneszközökkel felszerelt szép iskolatáskával tette emlékezetessé.

Végül a fenntartó egyház a Hit Gyülekezete jóvoltából a nyár folyamán megújult a számítástechnika terem átadására került sor. 1 millió forint értékben sikerült lecserélni a régi számítógépeket újakra, valamint kialakításra került egy új fejlesztő szoba, ahol már az eddigieknél szebb és jobb körülmények között tanulhatnak a gyerekek. Ennek a két szaktanteremnek az átadásával ért véget tanévnyitó ünnepségünk.

Az anyagi fedezetet biztosító fenntartó egyháznak – a Hit Gyülekezetének – és a  kivitelezésben részt vállaló Magy község önkormányzatának ez úton is köszönetünket fejezzük ki.