Vidámság és Derű a Palásti László Általános Iskolában

2014.09.05 12:26

Vidámság és Derű a magyi óvodásoknak és iskolásoknak

 

Szeptember elseje. Ezt a napot a gyerekek vegyes érzelmekkel várták. Délutánra megnyugodtak, örültek a színes könyveknek és ismerős arcoknak. Olyan meglepetésben volt részük, amire nem is gondoltak. Bábszínházi előadásra hívogatott a kultúrház. A VIDOR FESZTIVÁL keretében látogatott el hozzánk a ZIRÁNÓ Színház A három kismalac című mesedarabbal.

 

Akárhány éves a gyerek, sőt még a felnőtt is, kedveli a bábukat, a bábszínházat. Itt, amikor a marionett bábuk színre léptek, elszállt az unalom. A három kismalac csupa olyasmit csinált, amit a gyerekek is nap, mint nap tesznek. Olyanok voltak, mint ők: nyafogósak, követelőzőek, kedveskedők, játékba hívogatók, ügyesek. A marionett bábuk minden vágyukat teljesítették – táncoltak, repültek, lebegtek, azt tették, amire a gyerekek is vágytak. A bábművészek, a marionett mozgatásának minden furfangjával rendelkeztek. A hangjuk gyönyörködtetett, feszültséget teremtett és feloldódást hozott. A gyerekek pedig nevettek göndören, gyöngyözően, figyeltek feszülten tágra nyílt szemekkel, s a bábokat beszéltetve interaktívvá tették az előadást a művészek.

Örömmel vettük, hogy a VIDOR FESZTIVÁL a Nyíregyházától távolabb eső helyekre elviszi rangos műsorait, s reménykedünk, hogy jövőre is gondolnak gyerekeinkre. Köszönet Pfeifer Zsófia és Varga Péter bábművészeknek, ezért a felejthetetlen délutánért.

a Magy Palásti László Általános Iskola és Óvoda

Óvodásai - Iskolásai és Pedagógusai