Bemutatkozunk

Iskola

       
Iskolánk  Magy  község szívében helyezkedik el. Eredeti épülete körülbelül 100 éves, a mai állapotát 3 ütemben érte el. 2006-ben a nyílászárók cseréje került sor, amit egy iskolabővítéssel kötött egybe az intézmény akkori fenntartója Magy Község Önkormányzata. A teljes iskolaépület ekkor kapott új tetőszerkezetet, hőszigetelő rendszert, teljes festést. Ma gyerekbarát környezet biztosítja tanulóink fejlődését. Zárt iskolaudvar, fűves focipálya, felújított többfunkciós bitumen pálya áll a tanulók rendelkezésére az év minden napján.
A 8 tantermes épületben jó felszerelt számítástechnika terem, orvosi szoba és könyvtár is található. Könyvtárunk a település lakosainak is biztosítja az irodalom közelségét.

További képek feltöltés alatt.

 

Óvoda

 

 

Óvodánk, a Palásti László Általános iskola és Óvoda Magy központjában található. Csodálatosan szép külső környezetben, ligetes, park ölelésében terül el. A kastélyépületet két éve újították fel kívül-belül. Külső-belső képe otthonos, hangulatos, tágasságával nyugalmat áraszt. Az óvoda udvara rendezett, egyszerre nyújt biztonságot és jó levegőt. Mozgásra serkentő játékeszközökkel jól felszerelt.

 

Óvodánktól pár száz méterre található a „folyó”, a mellette elterülő rét és homokdomb. Ezek a természettel való szoros kapcsolatunk kialakításának színhelyei. A csoportszobák természetes anyagúak, gyermekméretűek, balesetmentes, esztétikus környezetet nyújtanak. Folyamatos napirenddel segítjük a játék, mint elsődleges alaptevékenység megvalósulását. Nyugodt, családias környezetben jó hangulatban nevelünk,hogy minden gyermekben kibontakozhassanak a bennük rejlő lehetőségek.